Мала плажа покрај Лопатнице у селу Богутовац, која је поред Студенице и Рашке најпознатија река на левој притоци Ибра, само је једна од многих плажа на планинским рекама које су предузимљиви власници и заљубљеници у природу претворили у мале летње рајеве.

И поред тога што брашно са поточаре сви цене, правих воденица поточара у Србији има јако мало. Занат помељара се ретко очувао највише због одласка младих из сеоских средина. Захваљујући својим прецима који су им оставили традицију и посао, Бранислав и Драган Матовић, сачували Матовића воденицу у Богутовцу., стару готово три века. Због имена и квалитета самлевеног жита,звук воденичног точка овде није угашен нити ће бити.Vodenica-Matovica-Bogutovac-

Осим што и данас меље воденица фамилије Матовић на Лопатници у Богутовцу, постала је тако и стециште оних који желе да побегну од градске вреве и загађеног Ибра, а немају пара за морске дестинације.
– Е видите, ово је чувених хиљаду Тајланђанки – уз смех присутних објашњава Бранко Матовић показујући место испод воденичног кола где снажни слапови масирају све од темена до пета.
Takoђе, освежење можете наћи у прелепом уређеном базену – купалишту, уз хладно пиће…

Телефон: 069 161 51 35
меил:  Interm@bsbnet.net